Svetsning

Vi erbjuder kvalificerad svetsning i plåt och rör med modern svetsutrustning. Vi är specialiserade på stål, rostfritt och aluminium, men kan även svetsa i andra metaller och legeringar.

I den manuella svetsningen använder vi TIG, MIG/MAG och MMA samt motståndssvetsning/punktsvetsning. Svetsarbetsplatserna är utrustade 3D-svetsbord, där vi snabbt och flexibelt kan ställa om för prototyptillverkning och fåstyckstillverkning − vid serietillverkning tar vi fram rationella fixturer.

Robotsvetsning MIG, MAG och CMT används vid större serier alternativt produkter som är lämpliga för robotsvetsning.

Alla våra svetsoperatörer är utbildade i ISO 5817 i syfte att kvalitetssäkra svetsresultatet. Vi har svetsspecialist, IWS, som är auktoriserad för övervakning av svetsarprövningar enligt ISO 9606. Det innebär att vi kan utföra certifierade svetsarprövningar som är skräddarsytt för respektive kunds behov.

Vi kan erbjuda våra kunder kvalificerad teknisk support och rådgivning avseende svetsning, i samband med nykonstruktion och produktutveckling samt hjälpa till med konstruktionsanpassningar för robotsvetsning. Vi följer den tekniska utvecklingen inom svetsområdet avseende nya metoder, nya tillsatsmaterial mm i syfte att vara i framkant − vilket tillför stor nytta för våra kunder.