Välkommen till Alumbra Stockholm

Klicka här för att ladda ner ISO Certifikat
Telefon: +46 858 085 200
Email: Info@alumbra.se

Vi finns i Järfälla utanför Stockholm. Vi fokuserar på mindre serier med hög komplexitet, krav på hög kvalitet och problemlösning för kunden.

Affärsidé - Saltbadlödning och Avancerad Mekanisk Konstruktion

Vi är ett av få företag i världen som specialiserat sig på saltbadlödning och högteknologisk tillverkning av mekaniska komponenter i aluminium. Vi arbetar finurligt, klurigt och utmanande. Här är allt möjligt. Det är du som sätter gränserna, vi tänjer ut dem. Våra ledord är nyfikenhet och uppfinningsrikedom. Noggrannhet och specialkompetens mixas med sunt förnuft och logiskt tänkande. Hantverk går före hastverk.

Ordet unik kan användas både om verksamheten och vårt team. Varje medarbetare är handplockad, väl utbildad, erfaren och näst intill oersättlig. Det är den kompetensen du får del av när du vänder dig till oss.

Våra kunder finns huvudsakligen i Sverige, men vi exporterar också till bland annat England, Spanien, Tyskland, Polen och Italien. Bland våra mest betydelsefulla uppdragsgivare märks Sivers Lab i Kista, Note Norrtelje och Saab, där vi arbetar med flertalet affärsenheter i Sverige.

Exempel på vårt Arbete
Adapter till Motmedel

Vi har producerat avancerade adapterplattor till en motmedelsfällare. Här handlade det om mycket noggranna toleranser och välvda ytor. Den togs fram i den 4-axliga MoriSeikin med 2,5D CAM.


Vågledare

För att rationalisera vid lödning av vågledare har vi konstruerat om och tillverkat vågledardetaljer i form av halvor, som sedan löds samman. Detta ger en avsevärd förenkling jämfört med den traditionella metoden, som utgår från ett flertal rör, böjar och flänsar.

SAAB - Gripen

Vi har deltagit i utveckling och producerat flera kritiska komponenter i JAG Gripen såsom antenner, värmeväxlare och vapensystem.Hitta Hit